1
AdActive Online Marketing
Wij creëren en optimaliseren online campagnes en oplossingen die bijdragen aan de groei van jouw merk. Van strategie, concept t/m creatie en beheer.

Waarmee kunnen wij je helpen?
Maak een keuze
Strategie / concept
Google Ads
Social advertising
Social content
Bannercampagne
Website / app / platform

26 Aug 2017 Online adverteren: programmatic trading en gezond verstand

Het inkopen van online reclameruimte via programmatic trading kan efficiënt zijn, maar aan de effectiviteit wordt getwijfeld. XS4ALL besloot het menselijk brein weer een belangrijke rol te geven.
Bij programmatic trading koop je real time online advertentieruimtes in met behulp van software die met algoritmes bepaalt of bepaalde personen de juiste doelgroep zijn voor je boodschap. Deze manier van adverteren wint aan populariteit. Maar naast de voordelen, namelijk efficiëntie en het veilingsprincipe dat ervoor zorgt dat de vertoningen plaatsvinden tegen de best mogelijke prijs, worden de nadelen ook meer bekend. 

De grootste zorg is dat het zicht op de effectiviteit vaak wordt belemmerd. Want waar worden alle display-ads geplaatst? En worden ze wel door de juiste mensen gezien? Adverteerders zijn het zicht hierop totaal kwijtgeraakt.

Website selectie naar menselijk inzicht

XS4ALL kiest daarom nu voor gezond verstand. Wat inhoudt dat ze grote wijzigingen hebben doorgevoerd in de inkoop en de selectie van websites nu naar menselijk inzicht wordt gemaakt. Het umfeld waar de doelgroep zit is leidend, wat heeft geresulteerd in een aanzienlijke daling in het aantal websites waarop geadverteerd wordt. Pas na de selectie wordt de inkoop wel geautomatiseerd via programmatic. 

Formaten van banners

Naast het aantal websites waarin is geschrapt is ook het aantal formaten gewijzigd. XS4ALL maakt geen gebruik meer van kleine advertenties. De kleine formaten zouden niet goed genoeg zijn voor branding doeleinden. 

De ervaring tot nu toe is dat een aantal opvallende banners op een beperkt aantal sites meer effect hebben dan veel kleine banners op heel veel sites. Het resultaat is dat het rendement van de online campagnes is verhoogd. Hierbij is niet alleen gelet op conversie, maar ook op top of mind awareness en merkwaardering.

Deze case leert dat kwaliteit boven kwantiteit gaat en het menselijke brein nog altijd een belangrijke rol speelt bij beslissingen die om gezond verstand vragen.

Bron: Adformatie.nl

POSTS

30 Jan 2020Inhaakkalender 2020

Wil je met jouw merk inhaken op feestdagen, evenementen of speciale gebeurtenissen? Download de inhaakkalender 2020 voor een overzichtelijke lijst van dagen waarop jouw merk kan inspelen. Lees verder
AskActive, exclusieve Facebook-groep van AdActive
Val nu nóg meer op met Google Ads
De mogelijkheden van de tool Google Optimize
Is jouw organisatie AVG-proof?
   Persoonlijk
   Up-to-date kennis
   Creatief
   Korte lijnen
AdActive
AdActive Online Marketing
Dokter Holtropstraat 61B
3851 JG Ermelo

T 0341 217 104

Laat ons met je meedenken!

Omschrijf je uitdaging*

Naam*

E-mail*

Telefoon
De gegevens die je via dit formulier achterlaat worden alleen gebruikt om je van dienst te kunnen zijn en een antwoord te kunnen geven op jouw vraag. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.
Verstuur